hello solen :)

I Fredags när jag satt och tittade på facebook som man gör så många gånger per dag, regnet bara öste ner och det va blixt och dunder utanför, då såg jag att Mia lagt ut en bild på mockarutor, blev så himla sugen att jag tog mopeden och åkte ner till supermarket för att köpa ingredienser för att baka en liten kaka :)
Det är inte så lätt att hitta rätt här kan jag säga när allt står på grekiska och när inte butiksbiträdet inte fattar vad man menar, jag skulle ha florsocker till glasyren men fick vanligt mjöl. Den såg hur god ut som helst och Daniel tog en liten sked av de, kan säga att han fick en ganska rolig min :P haha men det fixade sig med att vi hedde i hur mkt socker som helst. Den blev riktigt god tillslut :)

Jobbet har gått lite bättre i veckan, skickade fyra par men eftersom två av dom köpte resor på hotellet så får jag räkna detta som 6 par :) Plus att när man haft två deals som det heter så får man tillbaka pengar för resan hit :)


Det har varit en regnig vecka här borta, det är först i dag som det har varit fint väder, så vi åkte till en strand som ligger ca 10-15 minuter bort, det va en riktigt fin strand faktiskt, den är stenig men det gör inte så mkt.
Det va inte så mkt folk så det va lugnt där och vattnet va fint :)





kolla in rumpan på randomgubben som går där brevid :P





Badade i havet för första gången här borta, det va inte varmt någonstans men det va skönt :)
Har även fått lite färg på magen i dag, den som inte har sett sol sen första veckan vi kom hit:P

Det blev grillat till middag i dag, blev en himla sen midda (ca kl 21) pga att vi va så länge på stranden och sedan har det varit lite tjarv med att vi inte har alla grejer hemma, typ som tändvätska, de kan ju vara rätt bra att ha va?:P haha


Hörs av nästa söndag :) puss och kram








uppdate v 3

Känner att jag inte har så mkt att berätta från förra veckan egentligen. Vi jobbade, satt nere på spot några kvällar och spelade lite kort och dart, hade en myskväll hemma där vi gjorde kladdkaka med jordgubbar och grädde, mums!

Annars så hände inte så himla mkt :P





Inte långt från vårat hus har vi hittat ett par igelkotteungar, dom är så himla söta, men mamman syns inte till så vi börjar undra om hon inte har blivit påkörd eller något. Hoppas att dom klarar sig ändå :)











Jag lovade ju även att jag skulle lägga ut lite mer bilder från samaria turen, vi har haft grymt dåligt internet hela veckan så har inte kunnat lägga upp några, men nu kommer de :)







Arbetsveckan har varit sådär, det är rätt lugnt med turister här nu, (blir bättre juni månad) men jag fick i alla fall två par att åka på tur, bättre än ingenting :) Nu är det en ny vecka och jag hoppas att det går lite bättre denna vecka, känns som man behöver lite pengar snart :P

Ska börja min hårdträning nu har jag tänkt, har gått upp en massa i vikt sen jag kom hit och äår inte ett dugg nöjd över detta!! Men om jag bara slutar med allt gotta som jag stoppar i mig varje dag och börjar träna igen så ska nog de här gå bra :)


Blir inte så mkt mer uppdate nu faktiskt, vi ses nästa vecka"
Saknar er där hemma!!
puss och kram




andra veckan i kreta :)

I går fick vi börja jobba för första gången, vi fick följa med dom som har gjort detta några år och höra hur dom säger saker och ting, sen fick vi även försöka lite själva. Det gick bra, men man behöver lite träning;) Vet inte hur det kommer bli i morgon om vi ska gå själv. Tror nästan att jag ska de, annars tjänar jag ju inge pengar :P

 fick även en nice bränna på jobbet haha ;)

Blev utgång i går också, är lite annorlunda här, vi gick ner på baren halv tolv på kvällen och sedan gick jag vidare till ett dansställe, jag va inte hemma fören kl 5 i morse, så jag är lite sliten i dag ;)

Tisdag: då jag ute på min första springtur, det gick ganska bra men man känner ju att konditionen knappt existerar haha ;) Vi spelade även lite beachvollyboll sen dagen så på onsdag kunde jag knappt röra mig för att jag hade träningsvärk typ överallt :P
Vi va in till rethymnon och köpte boxarmizar också så nu kan vi även träna lite boxercise :) 


I torsdags va vi på vandringen, blev lite längre än va vi tänkt.
vi gick upp vi fyra på morgonen och åt lite frukost och så, kl 05,05 åkte bussen iväg.
Den resan trodde vi skulle ta ca 1 timme, men det visade sig att den tog 3 timmar.
När vi äntligen kom upp på berget så va det jätte fin utsikt

 

vädret va inte det bästa där dock men underdagen fick vi  se lite sol i alla fall :)


sammanfattning va vandringen:   fin utsikt, mäktiga berg, stenig och ont i stortårna så att jag trodde jag skulle avlida. Tycker att det va en lite för lång vandring, för man va lite mättad efter halva, men jag tror att om jag inte hade haft ont i fötterna så skulle jag ha kunnat njuta mer av vandringen :)







(mitt internet är inte de bästa så ska försöka lägga upp lite mer bilder i veckan)


FREDAGEN DEN 13
Den dagen började ju bra, egentligen tror jag inte på sånt men man kan ju börja undra.
PÅ väg ner till kontoret för att skriva på dom sista papprena för jobbet så kör en kärring rakt ut i vägen och vi hade inte en chans att bromsa. Vi flög rakt in i förarrutan och sedan ner i asfalten.
Men vi hade verkligen tur för det kunde ha gått mkt mkt sämre än va de gjorde. Dom enda skaderna jag har är blåmärken på båda knäna och lite skrapsår på vaderna. Men danne därimot kom inte undan lika lindrit.
Han har blåa händer, ond axel och en massa skrapsår. Han va en bra krockkudde haha:P
Ne men vi lever och de är ju huvudsaken :)


Ja de va lite info om vad som har hänt denna vecka, kommer som sagt att lägga upp mer bilder senare:)
puss och kram vi hörs snart igen!


Kreta 2011

Hello, är tillbaka igen här på bloggen så att mina kära ska kunna hålla koll på mig här borta :)
jag känner att jag inte riktigt har tid att skriva varje dag så jag börjar med att söndagsblogga och sedan får vi se
framöver om det finns mer tid över :)
En Vecka har nu gått sen vi kom hit till denna lite varmare breddgrad.
Vill passa på att visa min underbart fina första bränna!



(notera att både lappen på linnet och väskbandet kom med!)

Vi har hunnit med en hel del shopping Har köpt två klockor


(den är mkt mer rosa i verkligheten, va lite svårt att få med de på bild)





en sjal, strandväska och fin fina sandaler, men dom kan jag visa en annan dag :)

Vi har hyrt mopeder som vi ska ha nu varje vecka




man betalar 45 euro i veckan plus bensin.
Vi valde att hyra bara två så att det skulle bli billigare, vi har ju ändå samma jobb :)

 

På Måndag ska vi få börja våran träning här borta, tisdag ska vi skriva på papper och förhoppningsvis ta oss ut på fält :)

Har berättat för några att vi skulle ut på en 6 timmars vandring uppe i bergen, det va ju meningen att vi skulle göra de i torsdags  men då va vi tvungna att skriva på lite papper den dagen, så vi ändrade om våran tur till nästa torsdag. Vi måste gå upp kl 04,30 så man kommer nog vara ganska sliten den dagen :P hoppas att det är bra väder så att man får njuta av utsikten :)

Det har ju blivit en hel del dricka här borta. Det är konstigt att man ändrar sin livstil så fort.
Hemma brukar jag aldrig ta en cider mitt på dagen för att jag tycker att det är gott, men här känns det helt naturligt:) Första dagen vi kom hit så åkte vi ner till våran samlingspub för att träffa lite folk (bland annat chefen)
det första som hände när vi gick till baren va att vi blev välkommnade med en raki (deras lokala sprit) vi fick 4-5 shotar där, sedan gick vi vidare till en bar där dom brukar hänga som mest. Där drog chefen igång och började ösa in shotar till oss :P
Kan säga att raki inte är det godaste spriten jag har smakat, men vi fick en annan shot också men Smirnof North den va mkt mkt godare men dock inte så stark :P Kvällen slutade i alla fall vi tio tiden för mig då jag va så himla slö, vi hade hållit igång sen ca 12 på dagen.

 

 

I Torsdags va vi nere på stranden och stekte
då hittade vi även ett hotell som är 5 stjärnigt, alltså super fint!

 

där gick vi in och låtsades att vi bodde där så vi kunde bada i deras pool ;) det funkade, va ingen som kom på oss så dit ska jag igen;) brände mig lite fram på bröstet och lite på magen,
så jag tänkte att nästa dag skulle jag ta baksidan ordentligt. Meeeen ne då skulle de visst vara dåligt väder
hela dagen så att jag inte kunde ligga på stranden.
Stackars lilla Doris som inte fick någon sol (eller?;P)
På kvällen åkte vi ner till centrum och spelade minigolf, det va riktigt roligt, ett minus va väl
att banorna va så himla dåliga:P men jag tycker att det gick ganska bra för mig ändå, kom tvåa! :D

 

I går kväll va det utgång, kvällen började med att vi for på Spot och åt en scandi burger, vilket är den godaste hamburgaren som jag ätit, inget kommer kunna mäta sig med den ;) Vidare sedan till Axos där vi firade en av arbetarna som fyller 30, va trevligt att få träffa några av dom andra arbetarna nu :)
Kvällen slutade på Sky park där jag äntligen fick dansa av mig lite :D det är ju inte direkt som clubarna som man är van vid, det va baren och så ett litet golv framför där man kunde dansa lite, det va typ jag och 4 andra som dansa resten sto i baren och glodde :P men kul hade jag :)
Enligt bartendern skulle jag få gratis shotar hela kvällen om jag dansade på bardisken haha tur att jag hade lite vett kvar, annars hade jag väl stått där :)

Ann jag väntar tills du kommer med de :P haha



I dag har jag verkligen inte gjort något annat än att ligga i sängen eller soffan, vi beställde till och med hem mat så att vi skulle slippa göra de, LAT!! :)


Vi hörs nästa söndag igen! puss och kram




RSS 2.0